Özel yurtlar yönetmeliği

Özel yurtlar Hangi Bakanlığa Bağlı?

Bu düzenleme ile Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü bünyesinde Yükseköğrenim Özel Barınma Hizmetleri Daire Başkanlığı kuruldu.

Özel yurtlarda kimler kalabilir?

ÖZEL YURTTA KİMLER BARINABİLİR? MADDE 21 – (1) Kurumlarda barınacak öğrencilerde; a) Örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olmak, … (2) Uluslararası öğrencilerin bu şartlara ilaveten ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından alınmış ikamet izinlerinin bulunması gerekir.

Ozel yurtlarda sözleşme feshedilir mi?

Özel yurtlar yönetmeliğindeki ilgili maddelere uygun olarak ödemenizi yapmak zorunda kalırsınız. İmzaladığınız sözleşmeleri dikkatlice okumanız gerekir. çoğalmış halini ödemek zorunda kalırsınız. Bu yüzden yurt yönetimi ile görüşerek senetlerinizi ve sözleşmenizi iptal ettirdikten sonra yurttan ayrılmanız gerekir.

2 kişilik odalar yasaklandı mı?

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmeliğe göre öğrenci yurdu ve apart dairelerde 2 kişilik odalar olmayacak. Yönetmeliğe göre öğrenciler özel yurt ve apartlarda 1, 3, 4, 5 ve 6 kişilik odalarda kalacak.

Özel öğrenci yurtlarını kim denetler?

Özel hizmet ve gece hizmeti, hizmetin devamıdır. MADDE 37 – (1) Yurtlar, Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı tarafından denetlenir.

Özel yurda verilen depozito geri alınır mı?

Öğrenci yurtlarının barınma hizmeti ücreti yıllık, diğer kurumların ücreti ise en az bir aylık olarak belirlenir. … Bu öğrencilere depozitoları ile peşin ödeme yapılan hallerde bu fıkraya göre hesaplanacak ücret mahsup edilerek geriye kalan tutar bir ay içinde iade edilir ve hizmet sunum taahhütnamesi feshedilir.

Özel öğrenci yurtlarında öğrenci olmayan kalabilir mi?

Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliği'ne göre Üniversite öğrencisi olmayanlar Yurtlarda kalamazlar.